2018. november 27., kedd

20 éves lett Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Az idén  korábban, már november közepe előtt megnyílt   a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.

A tér közepén az idén is  a z ételek-italok kavalkádja

Ez a vásár az elmúlt időszakban  hatalmas népszerűségre tett szert nemcsak itthon a határaikon túl is  kedvelt sőt a  térség és Európa  lejobb, legrangosabb vásárai közt  tartják számon.

 Valóban ki is érdemli ezt a kitűntető címet, zsűrizett nép -és iparművészeti tárgyak,   ajándékok és gazdag  gasztronómiai kínálat várja itt az érdeklődőket.


Ez utóbbi hetente más-más tematikát követve az ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris különlegességekkel,  míg Szent Márton hetén számos libából készült ételt lehetett kóstolni, a vadak hetén szarvas, őz, nyúl és vaddisznó szerepel a kínálatban, november végén kiemelt szerepet kap a káposzta, de megkóstolhatók lesznek a Hanuka ünnepköréhez kapcsolódó tradicionális ételek, valamint lesz halak hete és újévi malac hete is.


 A színpadon  a csaknem két hónap alatt mintegy 160 program lesz, amelyek között népzenei, dzsessz, crossover, alternatív, blues és soul koncert, valamint bábszínházi, vagy zenés-táncos előadás is. 


 Budapesti Karácsonyi  Vásár
A gyereknek  melegedőben pedig  érdekes  kézműves foglalkozások, mint a gyertyaöntés, a kosárfonás, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés próbálható ki mint már a korábbi években is megszoktuk szülők és csemeték örömére.
December  6.-n pedig jön a Mikulás !



Bdapesti Karácsonyi Vásár


A Budapesti Karácsonyi Vásár részletes programja  az  alábbi linken  érhető el :

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budapest-karacsony-vasar.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése