2018. november 26., hétfő

A hétvégén kezdődik az Advent


Adventi készülődés, hogyan várjuk  az ünnepet, öltöztessük díszbe ne csak a lakást és környezetünket , de a  szívünket- lelkünket is. Receptek, praktikus  tanácsok, ötletek, program ajánlók  és sok minden más  karácsonyig a Rozmaring&ibolya blog   karácsonyi mellékletében.

Elmúlt Katalin napja és hamarosan jön András nap is. Rövidülnek  a nappalok  késő délután már sötét van, villany fénynél   töltjük a  nap jelentős részét. Gyakrabban gyújtunk gyertyát  reggelinél,  vacsoránál  néha még  ebédnél is, hisz napközben is  borús esős komor lehet az időjárás, a gyertya fénye ilyenkor melegít,  nem csak világít, olyan meghitt hangulatot ad.

gyertyák


Igen az ünnep közeledtét érezzük már, a hétvégén ( december  2.-n) az első gyertyát  a koszorún is  meggyújtjuk  itt az Advent.  Az ünnepvárás, készülődés időszaka, nekem az év legszebb időszaka. Így van ez évtizedek óta, élethelyzettől és életkortól függetlenül. Persze nálunk sem olyan egyszerű megszervezni mindent, hogy olyan legyen „mint a mesében „ akadnak bonyodalmak ,utazás, távolság,  kamaszkor és  a családtagok hiánya feketíthetné be, de nem hagyjuk, nem hagyom.
Talán  kicsit többet vállalok ebben ( valaki  mindig többet vállal) mégiscsak  „az én ünnepem  , ünnepi készülődésem, ünnepvárásom „ ez az egy hónap.
Az elkövetkező egy hónapban kicsit betekintést adnék a mi kis családunkban, hogy zajlanak az adventi napok. 

Boldog  ünnepi  készülődést, örömteli ünnepvárást Mindenkinek !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése